Kledingbank Maxima Het Hogeland – start voorjaars-/zomercollectie

Op donderdag 1 maart 2018 is bij kledingbank Maxima het Hogeland de uitgifte van de voorjaars-/zomercollectie gestart! Met een terugblik op de periode van de herfst-/wintercollectie, waarin ruim 700 klanten zich hebben ingeschreven, mag aangegeven worden dat er dusdanig behoefte aan kleding is bij de inwoners van de BMWE gemeenten die rond moeten komen van een inkomen tot 120% van de bijstandsnorm.

Bij Maxima kunnen mensen met een laag inkomen uit de BMWE gemeenten tweemaal per jaar een kledingkaart krijgen om gratis te winkelen. Zo is er een kledingkaart voor de voorjaar/zomercollectie en een voor de herfst/wintercollectie. Een kledingkaart kan het gehele uitgifte seizoen gebruikt worden en hoeft daardoor niet in één keer gebruikt te worden. Er is nieuwe en gebruikte kleding (als nieuw). Maxima is een modezaak met o.a. ook paskamers, alleen zonder kassa. Er is dames-, heren-, meisjes- en jongenskleding en schoenen.

U kunt komen winkelen als u:

  • woont in de gemeente Bedum, Eemsmond, De Marne of Winsum;
  • een bijstandsuitkering (Participatiewet) of Wajonguitkering of een individuele inkomenstoeslag ontvangt;
  • een laag inkomen hebt (minder dan 120% bijstand) en daardoor een verwijsbrief hebt van de instantie die u begeleidt bijvoorbeeld Werkplein Ability, Maatschappelijk Werk, Gemeentelijke Kredietbank of Humanitas;
  • Bij ieder bezoek neemt u de laatste specificatie van de uitkering of de verwijsbrief en een identiteitsbewijs mee: paspoort, rijbewijs of ID-kaart.
  • Meer dan een kledingbank  Maxima is er voor de minima. In de winkel kunnen mensen ook even tot rust komen en anderen ontmoeten. Hiervoor is er een koffietafel, met informatie over gemeentelijke regelingen. Daarnaast is de kledingbank een mooie plek voor re-integratietrajecten. Er werken o.a. vrijwilligers die cliënt zijn van Werkplein Ability, waaronder werkzoekenden en Wajongers.
  • Openingstijden.
  • De kledingbank is gevestigd aan De Werf 5 in Winsum en is op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag van 10.00 tot 16.30 uur geopend.
  • Voor de voorjaar/zomercollectie is de winkel geopend van maart t/m juni.
  • Voor de herfst/wintercollectie is de winkel geopend van september t/m januari.
  • Meer info op www.hethogeland.kledingbankmaxima.nl

 

Afscheid

Janny Kadijk  trad op 15 januari terug uit het Dagelijkse Bestuur van de Stichting Vrienden Arme Kant Winsum (Gr.). Met recht en reden: sinds 2013 was zij voor onze Stichting actief, dus heeft zij haar sporen meer dan verdiend. Altijd goedgehumeurd en met een bescheiden maar praktische (en ook kritische!) blik op alles wat er in de afgelopen jaren bij de SVAK de revue passeerde (en dat was nogal wat …) heeft zij een aangename bijdrage geleverd aan het bespreken van alle activiteiten en acties. Vooral in de decembermaand, voor de Sinterklaas- en Kerstactie, stak zij de handen uit de mouwen. Ook al zijn de vergaderingen op zich niet al te frequent, bestuurslid zijn kost tijd en Janny heeft een rijk leven met veel andere dagelijkse beslommeringen en hobby’s. Het bestuur is Janny Kadijk zeer erkentelijk voor haar inzet en wenst haar alle goeds toe voor de toekomst.

BELASTINGSERVICE VOOR DE MINIMA (Nieuw) 

De Belastingdienst verzoekt velen om vóór 1 mei 2018 de belastingaangifte over 2017 in te dienen.

Met de Belastingservice (via de FNV) heeft de (oude) Cliëntenraad SoZaWe BMWE in het verleden jarenlang de minima gratis geholpen met de Belastingaangifte en de Toeslagen. In 2017 is de nieuwe Cliëntenraad Werk en Inkomen BMWE geïnstalleerd en deze raad mocht de Belastingservice niet meer verstrekken. Dit jaar gaan wij als stichting Vrienden Arme Kant Winsum (Gr.) deze belastingservice geven. We gaan de minima woonachtig in alle dorpen van de gemeente Winsum gratis helpen met de AANGIFTE INKOMSTENBELASTING over het jaar 2017 en de Toeslagen.  Onder minima verstaan wij mensen met een inkomen op basis van o.a. een uitkering via de Participatiewet (Wwb, WSW en Wajong), WAO/WIA, AnW, AOW zonder aanvullend pensioen, WW of andere minimale inkomen.

We beginnen in april en het is de bedoeling dat wij op woensdagmiddag 4 april in de Poort (Vrijgemaakte Kerk) Borgweg 36   9951 BG Winsum (tel. 0595-443562) vanaf 13.30 tot ongeveer 16.00 uur onze eerste belastingservice hebben.

Zie voor verder informatie en aanmelding onder DOELSTELLING/ACTIES.