Dagje uit 

Dat is echter niet voor iedereen weggelegd! 

Om er toch op uit te kunnen gaan, bieden wij ieder jaar als Vrienden van de Arme Kant Winsum alleenstaanden en gezinnen met of zonder kinderen, die op of onder het bestaansminimum leven (op bijstandsniveau of lager), de mogelijkheid om een Dagje Uit aan te gaan. Men kan zich opgeven voor een dagje uit binnen de provincies Groningen, Drenthe en Friesland.

Als stichting zorgen wij voor een tegemoetkoming in de kosten (reiskosten, entreegeld(en) en eten/drinken). 

Aanmelding

Onze Dagjes Uit zijn bestemd voor in de zomervakantie van de scholen.In 2018 valt in onze regio Noord de zomervakantie in de periode 21 juli 2018 tot en met 2 september 2018. In de plaatselijke kranten (De Wiekslag, de Ommelander Courant) en op deze website komt te zijner tijd uitgebreide informatie en hoe men zich kan aanmelden. 

Dagje Uit 2018 

De zomervakantie komt er weer aan.

Voor de scholen valt deze in de periode 21 juli t/m 2 september.

Dus erop uit.

Dat is echter niet voor iedereen weggelegd!

Daarom bieden wij als stichting Vrienden Arme Kant Winsum aan alleenstaanden en gezinnen woonachtig in alle dorpen van de gemeente Winsum, met of zonder kinderen, die op of onder het bestaansminimum leven (op bijstandsniveau of lager), de mogelijkheid om een Dagje Uit te gaan. Deze mogelijkheid bestaat uit een tegemoetkoming in de te maken kosten. U kunt kiezen uit een dagje uit binnen de provincies Groningen, Drenthe en Friesland.

Wij hebben als voorbeeld een aantal dagjes uit op een rijtje gezet:

Groningen: Openluchtmuseum Het Hoogeland in Warffum, Maisdoolhof in Saaxumhuizen, boerderij Waddenfun in Wehe den Hoorn (o.a. klimwanden) en Insektenwereld DoeZoo in Leens, het Doe Museum (o.a. lego en schilderen) en het Lego museum in Grootegast.

Maar ook de stad Groningen zelf is zeer de moeite waard (o.a. Groninger Museum, rondvaart, Martinitoren of een theatervoorstelling/concert bezoeken).

Drenthe: de stad Assen,  Wildlands Adventure Zoo in Emmen, pretpark Plopsa Indoor in Coevorden en attractiepark Sprookjeshof in Zuidlaren.

Friesland: Planetarium Eise Eisinga in Franeker, Speelpark Duinen Zathe in Appelscha, Ottercentrum (AquaZoo Friesland) bij Leeuwarden , dagje stad Leeuwarden, Hindeloopen of Sneek en Jopie Huisman Museum in Workum, gewijd aan de beroemde schilder..

Ook kunt u nog kiezen voor een dagje Schiermonnikoog.

Mocht u geen keuze kunnen maken uit de hierboven genoemde dagjes uit, dan mag u ook zelf met een suggestie voor een Dagje Uit komen, als het maar in de drie genoemde provincies is.

Kosten

Voor een tegemoetkoming in de kosten (reiskosten, entreegeld(en) en eten/drinken) betalen wij u een bedrag van 30 euro per persoon.  

N.B. Let ook op kortingsacties Dagjes Uit van b.v. AH (Bingo zegelboekje), NS enz. 

Aanmelding

U kunt zich aanmelden t/m 25 augustus 2018 bij een van de bestuurleden van onze stichting.

Hiervoor verzoeken wij u een briefje te schrijven met daarop de gezinssamenstelling (aantal volwassenen, aantal thuiswonende kinderen t/m 18 jaar, achternaam + voorletters, adres, postcode + woonplaats en naam/namen van inwonende kinderen + leeftijd) plus uw keuze voor een Dagje Uit.

U kunt het briefje in de brievenbus doen van of sturen naar een van de volgende adressen: Harry Meinders, Geert Reindersstraat 14, 9951 CC Winsum of Anita Meijer, Eenrumerweg 22  9953 TD  Baflo.

Doet u het liever telefonisch, dan kunt u bellen naar: (Winsum) 0595-442354 of 06-23672464 of ( Baflo) 0595-491410 of voor (o.a. Adorp, Sauwerd, Garnwerd, Feerwerd en Ezinge)  050-3061747 (na 19.00 uur). Uiteraard mag u ook e-mailen, dat kan naar:  h.t.meinders@gmail.com of henkwolters@kpnmail.nl  

Voor meer info over ons, zie www.vriendenarmekantwinsumgr.nl

 

Ook voor onderstaande Sinterklaasactie en de Kerstactie geldt dat te zijner tijd in de plaatselijke kranten (De Wiekslag, de Ommelander Courant en op deze website) uitgebreide informatie komt en hoe men zich kan aanmelden. 

Sinterklaasactie:  kinderen tot en met de basisschoolleeftijd ( 0 t/m 12 jaar) krijgen op basis van het indienen van een wensenlijstje cadeautjes plus grote banketletter, mandarijnen, pepernoten, chocolaatjes en andere lekkernijen en spelletjes.

 

 

 

 

 

 

 

Kerstactie: rond de Kerst ontvangen alleenstaanden en gezinnen op aanvraag een kerstextraatje. Dit kerstextraatje bestaat uit een enveloppe met inhoud (voor inwonende kinderen van 0 t/m 12 jaar wat extra geld en kinderen vanaf 13 t/m 18 jaar een bioscoopbon), een kerststol, een kaars, nootjes en chocolaatjes.

 

 

 

 

 

 

 

BELASTINGSERVICE VOOR DE MINIMA  (Nieuw) 

De Belastingdienst verzoekt velen om vóór 1 mei 2018 de belastingaangifte over 2017 in te dienen.

Met de Belastingservice (via de FNV) heeft de (oude) Cliëntenraad SoZaWe BMWE in het verleden jarenlang de minima gratis geholpen met de Belastingaangifte en de Toeslagen.

In 2017 is de nieuwe Cliëntenraad Werk en Inkomen BMWE geïnstalleerd en deze raad mocht de belastingservice niet meer verstrekken.

Dit jaar gaan wij als stichting Vrienden Arme Kant Winsum (Gr.) deze belastingservice geven.

We gaan de minima woonachtig in alle dorpen van de gemeente Winsum gratis helpen met de AANGIFTE INKOMSTENBELASTING over het  jaar 2017 en de Toeslagen.

Onder minima verstaan wij mensen met een inkomen op basis van o.a. een uitkering via de Participatiewet (Wwb, WSW en Wajong), WAO/WIA, AnW, AOW zonder aanvullend pensioen, WW of andere minimale inkomen.

We beginnen in april en het is de bedoeling dat wij op woensdagmiddag 4 april in de Poort (Vrijgemaakte Kerk) Borgweg 36   9951 BG Winsum  (tel. 0595-443562) vanaf 13.30 tot ongeveer 16.00 uur onze eerste belastingservice hebben.

Wij doen dit onder het motto:

LAAT GEEN GELD OP DE PLANK LIGGEN BIJ DE BELASTINGDIENST

De aangifte is niet het allerleukste karwei, maar bedenk dat – ook als u geen brief van de belastingdienst heeft ontvangen – u in een aantal gevallen met name als er sprake is van aftrekposten (zoals studiekosten, ziektekosten, giften) er goed aan doet om vrijwillig aangifte te doen. Aangifte doen kan ook een voordeel zijn in verband met de hoogte van de Toeslagen. U moet zelf in de gaten houden of u voor de Toeslagen in aanmerking komt en zo ja dan moet u tijdig een aanvraag indienen, voor het jaar 2017 kan dat nog tot 1 september 2018  (m.u.v.  de kinderopvangtoeslag).

Maak gebruik van deze gratis service en geef u meteen op

bij HENK WOLTERS, telefoon: 06-23 67 24 64

of e-mail: henkwolters@kpnmail.nl

onder vermelding van naam, adres, woonplaats en telefoonnummer.

Bij uw opgave hoort u meteen WAAR en WANNEER u aan de beurt bent.

Neem wel de benodigde “papieren” mee naar de afspraak

Bij uw uitnodigingsbrief krijgt u een checklist, waar alles opstaat wat u mee moet nemen.

Het invullen van de aangiftes gebeurt digitaal.

Hiervoor is een DigiD nodig. Deze is ook nodig voor eventuele mutaties van de Toeslagen. Heeft u geen (actieve) DigiD laat dat dan

De aangiftes worden gelijk via de pc doorgestuurd naar de Belastingdienst.

Als je daarna nog vragen hebt, of achteraf nog iets moeten laten invullen, kun je het gehele jaar terecht bij Henk Wolters van de stichting Vrienden Arme Kant.Winsum.

Ingeval van een eventuele noodzakelijke huisbezoek (ziekte ed.) kunnen we alleen de aangifte verzorgen als u Internet heeft.